fredag 26 juni 2015

I det liberala samhället väller skiten upp



 I HDs insändarspalter har man en tid diskuterat att Helsingborg är så nedskräpad.
I turistguider kan man dock läsa att Sverige är så rent och fritt från skräp. Det beror förstås vad man jämför med. Vi skall inte här ta upp hur nedskräpade våra hav är.
När vi skaffade hundvalp blev jag varse hur mycket småsopor i form av cigarettfimpar, snusprillor, plastbitar,  papper som ligger på  gator och gångvägar som en liten hund gärna sätter i sig. Vi som i skolan präglades av kampanjen håll Sverige rent. Var blev det av?

Jag tror detta är ett uttryck för att människor idag Inte bryr sig så mycket om det som är gemensamt i samhället. Vi är sedan mer än  trettio år är styrda av en liberal politik som står för privat ägande och satsa på dig själv.  Det vi får tillbaka är ökat fattigdom, ett tvåtredjedelsamhälle och att skiten väller upp på gator och torg. Om problem uppstår ringer man till kommunen, människor tar inte själva tag i sina problem som man ofta gör på landsbygden.

Jag tror att man måste bryta ned demokratin och ansvaret till stadsdelar i städerna för att öka känslan för det gemensamma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar