fredag 1 april 2016

Beslut om vårdboenden nyttig idioti eller bestickning?


Vård och omsorgsnämnden i Helsingborg har efter en del hemlighetsmakeri beslutat vilka vårdboenden för äldre och handikappades som skall bjudas ut till privata entreprenörer.
Beslutet har mött omfattande kritik från många håll. Personal, fack, anhöriga och de politiska partierna S, V och SD har varit starkt emot den här privatiseringen.
Men borgerligheten stöd av det opportunistiska miljöpartiet har inte tagit något intryck av kritiken och fullföljer nu sin intention.

Argumenten som nämndens ordförande Maria Nilsson, en i politiska sammanhang oerfaren politiker, har anfört att beslutet innebär att det höjer kvaliteten och gör att personalen har fler arbetsgivare att välja på. Att säga att detta höjer kvaliteten är ju samma sak som att säga att personalen nu inte gör ett bra jobb. Jag vet av egen erfarenhet genom att min far bodde på Jordbrodalens äldreboende att vården där var mycket bra. Jag tror inte den kan bli bättre! Maria Nilsson spottar sin personal rakt i ansiktet genom sitt dumma argument. Det andra argumentet är nästan ännu om möjligt dummare. Runt Helsingborg finns många andra kommuner som personalen kan söka sig till om de vill ha en annan arbetsgivare.

De tidigare privatiseringarna i Helsingborg har varit i många fall rena katastrofer i dålig vård.

Maria Nilssons argumentering är så ihålig att den bara nödtorftigt döljer att den verkliga anledningen till beslutet är att gynna privata vinstintressen. Aningen är de beslutande politikerna nyttiga idioter med låg kunskap om den verksamhet man har ansvar för eller så undrar man om vilken ersättning som utgått för att de skulle ta detta beslut?    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar