fredag 28 februari 2014

Vad skall man döma en människa utifrån? Vilken skylt man sätter upp av sig själv eller vilka handlingar man utför?

Sven Volter har engagerat sig i en kabaré till förmån för hemlösa i Norrköping En moderat kulturbloggare Sven-Åke Molund applåderade Volter, vilket är kanske lite anmärkningsvärt eftersom Volter alltid sympatiserat med r-arna och kallar sig kommunist.

Detta fick kulturministern Lena Adelsohn Liljeroth att reagera och döma Volter utifrån att han kallar sig kommunist och han därigenom inte kan ha någon medkänsla med samhällets olycksbarn och rekommenderade Molund att ta kontakt med forum för levande historia och där läsa deras skrift om kommunismens brott mot mänskligheten.

Molund menade att det är fullständigt ointressant var Volters politiska vision är någonstans. Det är hans handling och empati som han räknade med.

Det var klokt sagt av Molund men man undrar över Kulturministerns människosyn.  Dömer hon människor utifrån vad de säger sig vara. Räcker det i hennes värld, utifrån vad hon tror på, att man säger sig vara moderat och stå för det hon anser vara rätt? Man blir faktiskt väldigt skrämd utifrån Lena Adelsohn Liljeroths intellektuella nivå.  Det är ganska korkat att döma människor utifrån vilken ideologi man bekänners sig till. Tänk så många despoter som bekänt sig till Kristendomen.  Man kan bara nämna Franco och Pinochet. Skall man utifrån detta döma ut Kristendomen? Alla religioner och ideologier har används av maktlystna människor.

All heder till Sven Volter och läs hans memoarer Pojke med pilbåge. Då om inte annars förstår man att han som människa är numret större än Lena Adelsohn Liljeroth.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar