måndag 5 februari 2018

Vill Sverige ha en militärallians med Donald Trump och Erdogan?

Jag har en barometer i mitt sovrum och igår visade den på vackert väder och nu skiner solen från klarblå himmel och termometern visar på 6 minusgrader. Det blev härliga hundpromenader idag. Vi har mycket att vara glada och tacksamma för i vårt land. Men likväl finns det saker som kan irritera och som skulle Kunna vara bättre. Ett sådant område är kriminalpolitiken. Trots att forskningen tydligt säger att strängare straff inte leder till mindre brott bjuder politikerna över varandra i straffskärpningar. Men det är inte kriminalpolitiken jag
tänkte skriva om nu utan om försvarpolitiken där tokigheterna är om möjligt ännu större. Är ett militärt angrepp på Sverige osannolikt eller kan inte uteslutas har våra folkvalda bråkat om. Nuvarande påve har så vitt jag vet inget skägg men annars kunde man bråka om det. Opposionen bjuder över regeringen i militära satsningar. Uppenbarligen måste Sverige rusta upp sitt försvar efter att våra folkvalda efter murens fall och EU-medlemskapet inbillade oss nu skulle det aldrig behövas ett militärt försvar. Hur man kunde vara så naiva och historiskt okunniga att man trodde att Rysslands maktanspråk på omgivningen berodde på att det var en kommunistisk regim i Moskva. Det borde räcka att läsa lite historia för att förstå att det är Rysslands geopolitiska läge som bestämmer deras utrikespolitik. Vå r käre Karl den tolfte, Napoleon Bonaparte och Adolf Hitler kan vara en påminnelse om behovet av buffertstater mellan moderlandet och Europa! Ryssland idag är utan tvekan ett land med en reaktionär och auktoritär regim, en skurkstat skulle man kunna säga. Man har gott sällskap i Ungern och Polen. Den borgliga opposionen som har stort ansvar i avvecklingen av försvaret är inte trovärdiga och pinsamt patetiska i sin nuvarande uppblåsta vurm för försvaret. Man föser en backande regering framför sig. Det är tjuven som ropar ta fast tjuven! Deras lösning på försvarsproblemet är att bli medlem i Nato och få hjälp därifrån vid ett militärt anfall. Skapar en anslutning till en militärallians större säkerhet? Vad som händer om man är ansluten till en militärallians är första världskriget ett fasansfullt exempel på. Det är inte bara så att vi ska få hjälp vid ett militärt anfall vi måste också hjälpa till om andra länder dras in i militära konflikter. Natomedlemen Turkiet för ett krig i Syrien. Dom vill kanske få hjälp av kompisarna i Nato? Gagnar det Sverige att vara ansluten till världens mest våldsanvändande stormakt i historien Förenta staterna, ett land som grundades på ockupation och folkmord på ursprungsbefolkningen och slaveri. Titta bara på dokumentärserien The Vietnam war. Folkmord och övergrepp på en liten nation täcker inte in den förbrytelse USA begick den gången. Maniskt kommunisthat fick amerikanerna att mörda vietcong som man dödar råtter. Man staplade liken av unga vietnamesiska pojkar och flickor på hög och försökte bomba landet tillbaka till stenåldern. Historien har glömt detta och alla förbrytarna har gått fria och USA har ägnat sig åt andra krigsäventyr. Kriget i Irak har skapat kaos i hela regionen. Vill vi i Sverige vara lierade med ett sådant land som är lett av den oförutsägbara Donald Trump? Trump har ju en större kärnvapenkapprustning än "the  Rocketman"?
Att stå utaför militärallianser och att vara neutrala drar oss in i färre konflikter och gagnar bättre att Sverige bevarar sitt nationella oberoende.












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar