torsdag 29 september 2016

Rektor Wahlberg visar prov på maktens arrogans





En ung vikarie i förskolan Amos Strömberg skrev en intressant feedback på förskolan i Helsingborgs Dagblad och fick svar av en rektor.  Denne åthutade den unge skribenten på ett fult sätt och därför skrev jag själv ett svar på rektorns svinhugg.


Amos Strömbergs intressanta feedback på förskolan lockade rektor Mikael Wahlberg Min mening 27.9 att åthuta honom att han som vikarie ett år i förskolan inte skulle tro att detta ger tillräcklig insikt om vad som är bäst för barnen. Detta är naivt och visar rejäl brist på ödmjukhet fräser han till.

Rektor Wahlberg besväras av att politiker, föräldrar, journalister mfl har synpunkter på  experterna i skolan och förskolan. Detta skall vi som inte är experter överlämna till experterna.
Man blir mörkrädd när man hör denne rektor tala och man undrar om han kan stava till ordet dialog. Han tycker inte att Amos Strömberg visar prov på ödmjukhet och låter då som tjuven som ropar ta fast tjuven.

En rektor och chef som inte kan ta emot en ung medarbetares intressanta funderingar är i min värld - där jag arbetat som förvaltningschef i en kommunal förvaltning – inte lämplig som chef. Är en sådan chef ansvarig för förskoleverksamhet kan man vara mycket orolig att lämna sina barn i hans händer och i än högre grad ta till sig Amos Strömbergs synpunkter.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar