onsdag 26 september 2018

Det borgerliga hatet mot vänstern




Av och till dyker det upp insändare och artiklar som i samband med kritik mot SD framhåller att det på den andra kanten finns vänsterpartiet som minsann också har ett precis som SD dunkelt förflutet. Man undrar om detta gör SDs vitmaktförflutna mindre allvarligt. ( mening i Helsingborgs Dagblad 28.8 Extremism finns längst ut både till vänster och höger och 26.9 Vänsterpartiet bör absolut inte ges något inflytande)
Jag är inte medlem i V och kackar inte i eget bo utan tycker att rätt måste vara rätt! Kritiken mot V handlar om den tiden då Sovjetunionen fanns och det svenska kommunistpartiet stödde Moskva. All kritik mot det svenska partiet handlar bara om egentligen vad som hände i Sovjetunionen och i Östeuropa, inte något som partiet gjorde som var odemokratiskt i vårt land. Det kanske finns något sådant exempel men det är inget som någon tagit upp. Det finns ingen anledning att försvara stödet till Sovjetunionen under alla år. Men V uppfattar jag idag som ett vänstersocialdemokratiskt parti.   Det är dock ett faktum - och det måste sägas - att kommunister och vänsteranhängare utsatts för attentat, förföljelse och diskriminering i Sverige. Några exempel:
·       Ådalen 1931 då militären mördade arbetare i en demonstration.
·       Attentatet mot den kommunistiska tidningen norrskensflamman då fem människor dog.
·       Transportförbud infördes mot kommunistiska tidningar under andra världskriget
·       Kommunister internerades i särskilda läger under andra världskriget
·       Spioneriprocessen mot Enbom och andra kommunister på 50-talet  
·       IB och SÄPOs regissering av vänstern
·       Människor fick yrkesförbud efter på grund av sympatier med vänstern
·       Affären mot sjukhusspionen i Göteborg på 70-talet
·       Här måste man nog också räkna in hatet mot Olof Palme som resulterade i mordet.
Det finns ett djupt hat från många människor med borgerlig politisk uppfattning mot vänster och socialism .En del borgerliga partiledare när de uttalar namnet Stefan Löven så sprutar det ut ett djupt förakt för honom.  Kan det vara för att de ser ned på honom för att han har arbetat som industriarbetare? Egentligen tror jag att hatet mot allt som uppfattas som vänster inte handlar så mycket om stödet till odemokratiska regimer utomlands utan om rädsla och hot mot den privata äganderätten. Hota den och borgerligheten står upp som ett vredgat lejon. Ibland undrar jag om inte de här vänsterhatarna sörjer att Sovjetunionen inte finns längre som fiende eftersom man tar fram minst 30 år gamla exempel.
Nyligen hade jag en mailväxling i den här frågan med Per T Ohlsson en uppskattad krönikör i Sydsvenskan. Han avfärdade mina synpunkter som obildat dravel. Detta visar bara att en så pass seriös och  i många avseende lysande skribent har svårt att behärska sitt hat mot allt vad kommunism och vänster heter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar