söndag 4 oktober 2015

Bör Sverige folkomrösta om invandringspolitik och flyktingmottagning?




Sverigedemokraterna har föreslagit att vi ska folkomrösta om invandringspolitiken.
Detta har inte kommenterats och bemöts så vitt jag sett av de övriga partierna. Som så ofta låter man det regna när SD kommer med förslag. Till exempel bemöter man sällan den orimliga uppfattningen att stödet till flyktingar skall ges i närområdet och invandringen till Sverige skall reduceras med 95 %. Det är naturligtvis riktigt att ge UNHCR stöd i deras verksamhet i närområdet. Men nu när bägaren runnit över och man där inte kan hålla kvar alla i närområdet måste man naturligtvis ta emot flyktingar i Europa och även i vårt land.

SD rider högt på att man kan fiska i de grumliga vatten där människor är oroliga för den stora invandringen som till stor del bygger på fördomsfullhet och okunnighet. SD är ju ett parti som upphöjt dumheten och okunnigheten till partipolitik. Kan vi hantera invandringen på ett bra sätt är detta en investering för framtiden i vårt glesbefolkade land.

Jag tror att det vore bra om Sverige hade en folkomröstning om invandrarpolitiken och flyktingmottagningen. Det skulle då bjudas på tillfälle till information och folkbildning i denna fråga och jag är övertygad om att en generös politik till flyktingmottagning skulle vinna över en så restriktiv som SD representerar. Frågan skulle då avgöras för lång tid framåt och SD berövas sin politik!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar