fredag 2 oktober 2015

Tio irriterande ilandsproblem




Det kan tyckas vara banaliteter i en värld av orättvisor, krig och flyktingtragedier att ta upp några irriterande vardagsproblem i vårt hittills skyddade hörn av världen. Skall man gnälla på det som inte fungerar när så mycket är bra och hedervärt? Men om man nu har möjlighet att förbättra även små problem för att göra livet lite lättare varför inte göra det. En del företag skor sig också på oss konsumenter!

1.    Tekniska prylar är ofta inbakade i pansarliknande förpackningar i hårdplast, ofta omöjliga att bryta sig in utan vassa knivar. Det är varje gång ett under att man inte skadar sig vid öppnandet.
2.    Har ni märkt att tändstickor nuförtiden är av sämre träkvalitet än de var tidigare? De bryts när man skall tända mot ett plån som numera inte är heltäckande och gör att det är svårare att tända. Det är en säkerhetsrisk att en avbruten tändsticka kan åstadkomma brand!
3.    Jag blir ofta irriterad när jag går in på att en myndighets eller ett företags hemsida. Det är mycket svårt att hitta så enkla uppgifter som telefonnummer och postadresser. Man kan misstänka att de inte vill att man ringer eller skickar brev. Vissa tjänster på nätet kan man inte alls nå genom telefon eller brev.
4.    När man väl hittat telefonnumret så uppkommer nästa problem. Det är mycket svårt att bli kopplad till mänsklig betjäning.  Man kommer till automatiska tjänster och tvingas trycka in en massa siffror och prata med automatiska telefonröster. Även om myndigheter är snåriga, i synnerhet de statliga, så är min erfarenhet att privata företag är mycket sämre på organisation och service. Man har ofta som affärsidé att göra sig svåranträffbar är min erfarenhet
5.    Nuförtiden kan man snart inte boka en biljett till konserter och dylikt eller en resa genom manuell betjäning utan man måste boka detta själv. Ofta är detta mycket krångligt med bristfälliga instruktioner.
6.    Allt kan säljas med mördande reklam brukar man säga. Ja mördad känner man sig nästan när man tittar på Tv-reklamen som är bedövande tråkig och humorbefriad, nu när ICA-Stig lagt av. Ofta vet man inte ens vad de gör reklam för. Bilar säljs genom bilfärder i berg, antirynkkrämer med för unga damer utan risk för rynkor och TV- kanaler med clowner eller med folk som är ute med motorsågar i trädgårdarna på nätterna.
7.    Pensionssystemet i Sverige är nära nog omöjligt att förstå.  I vart fall tar det mycket lång tid att lära sig det.
8.    Har ni också märkt att bruksanvisningar till olika prylar är mycket bristfälliga. Inte sällan ofullständiga och ibland alldeles för tekniska för en amatör.  Ibland har de nog använt Googels översättningsprogram och texten blir löjeväckande obegriplig.
9.    Tvättklämmorna i trä är nuförtiden av sämre kvalitet. Fjädern är inte lika bra som tidigare vilket ibland leder till att tvätt faller ned från tvättlinan.
10. Förr var tandkrämstuberna i någon mjukmetall och man kunde krama ut allt ur tuben. Numera är de i plast och det är mycket svårare att få ut all tandkräm. Dessutom är det ofta två korkar så passagen ut blir lång och ofta blir insaggad av torkad tandkräm. Man får inte ut något alls utan man måste rensa den översta korken.
För citera Sverker Olofsson tidigare programledare för programmet Plus: Skall det vara på det viset!  




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar